parcare liceul de arta sibiu 4

parcare liceul de arta sibiu (4)Liceul de Artă din Sibiu nu va mai funcționa în actualul spațiu de pe strada Odobescu. Unitatea de învățământ se va muta până la finele lui 2017 în fostul internat de la Colegiul Economic de pe strada Oituz.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Liceului de Artă, Primăria Sibiu a identificat o soluție pentru mutarea unității de învățământ într-o clădire care să ofere profesorilor și elevilor condiții mai bune de studiu.
Reamintim faptul că instituția organizează în prezent cursurile în clădirea de pe strada Alexandru Odobescu, nr. 2, imobil ce a fost retrocedat și pentru care contractul de închiriere va expira în anul 2017. Prin urmare, se impunea mutarea Liceului de Artă într-o clădire în proprietatea Municipiului Sibiu.
Liceul de Artă se va muta în clădirea internat a Colegiului Economic “George Barițiu” de pe strada Oituz, nr. 31.
“Printr-un dialog bun cu reprezentanții Liceului de Artă și datorită deschiderii arătate de ambele părți, am reușit să găsim o soluție foarte bună și permanentă pentru mutarea Liceului. Noua clădire este agreată de reprezentanții unității de învățământ și, mai important, după o renovare amplă, va oferi un spațiu corespunzător și mai generos pentru desfășurarea cursurilor acestei instituții care obține rezultate deosebite prin elevii săi.”, spune Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului

Lucrări de modernizare la viitoarea locație
Clădirea este structurată pe patru niveluri, are încăperi mari și luminoase. Pentru că aceasta a funcționat ca internat, vor fi necesare lucrări ample pentru a fi transformată în unitate de învățământ. Lucrările vor fi planificate și realizate prin consultare cu cadrele didactice ale Liceului pentru ca încăperile și întreg sediul să răspundă nevoilor deosebite ale acestui profil.
Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat va solicita alocarea de fonduri în următoarea ședința ordinară a Consiliului Local pentru realizarea proiectării și mai apoi pentru contractarea lucrărilor propriu-zise.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns