Luni începe BAC-ul pentru liceeni sibieni. Calendarul examenelor și probelor!

240

BACALAUREAT - REZULTATE - BACAUPrima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 debutează luni, 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română , proba A.

La examenul de bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2016 s-au înscris în unitățile de învățământ liceal din județul Sibiu un număr de 2217 absolvenți. Dintre aceștia 1905 absolvenți sunt din promoția curentă, iar 312 absolvenți sunt din promoțiile anterioare.
La nivelul județului Sibiu au fost constituite 8 centre de examen , o subcomisie la Agnita și un centru zonal de evaluare.
Un număr de 1933 absolvenți vor susține începând de mâine, 13 iunie 2016, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, proba A. Această probă se va desfășura pe durata a trei zile : 13 – 15 iunie 2016.
În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba B.
Proba D constând în evaluarea competențelor digitale va avea loc în intervalul 21 – 24 iunie. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, proba C, programată între 27 iunie şi 1 iulie.
Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care, la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să raspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.