Universitatea Lucian Blaga din Sibiu apare într-un top mondial râvnit de multe universități din lume

444

studenti 6Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a fost inclusă în primele 200 de instituții de învățământ superior în topul Emerging Europe and Central Asia (EECA) realizat de QS Global Employer Survey, organizație care evaluează învățământul superior la nivel global.

”Introducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu în intervalul 151-200 în topul QS Global Employer Survey este o dovadă a faptului că ULBS este într-o continuă dezvoltare și devine în fiecare an o instituție tot mai apreciată la nivel național și internațional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.
Pe lângă ULBS, în top au mai fost incluse alte 10 universități din România.
În realizarea clasamentului, QS Global Employer Survey ține cont de mai mulți indicatori precum reputația academică (30%), reputația globală (evaluată prin două cercetări internaționale principale – prima dintre ele este QS Global Academic Survey, care le cere cercetătorilor din lume să identifice instituțiile pe care le percep că realizează cele mai bune performanțe în domeniul lor), reputația angajatorului (20% — QS Global Employer Survey le solicită absolvenților angajați să numească instituțiile pe care le consideră că produc cei mai buni absolvenți din sectorul lor de activitate. Acest indicator urmărește să reflecte reputația instituțională pe piața de angajare a absolvenților), rata facultate/student (15% – bazată pe numărul de studenți înscriși comparat cu personalul academic full-time) precum și articole pe facultate (10%), impact web (10%), personal cu studii doctorale (5%), citări pe articol (5%), facultate internațională (2,5%) și studenți internaționali (2,5%).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi