Studenții sibieni, cea mai bună clasare din istoria participarii la Europenele de Robotică

0 210

eurobot 2016România a obținut cea mai bună clasare în istoria participării la Campionatul European de Robotică – EUROBOT 2016. La competiția desfășurată în perioada 10-12 iunie, în localitatea Le Kremlin-Bicetre, Franța, cele două echipe ale Facultății de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu au încheiat competiția pe locurile cinci și șase, depașind cea mai bună performanță, locul zece, din 2015.

Echipele CyberTech și PowerBot, conduse de prof. dr. ing. Gabriel Racz și asist. dr. ing. Mihai Crenganiș, au disputat, în prima fază a competiției câte cinci partide, iar în urma punctajelor obținute, primele 16 s-au calificat în faza eliminatorie. În această fază a concursului, echipa CyberTech a ocupat locul 2, obținând astfel, pentru al treilea an consecutiv, calificarea în optimile de finală. Echipa PowerBot s-a clasat pe locul 9 calificându-se, în premieră, în optimile de finală.
În urma fazei eliminatorii, CyberTech si PowerBot, s-au oprit în sferturile de finală, terminând competiția pe locul 5, respectiv 6,  depășind cea mai bună performanță a României, obținută de echipa CyberTech la ediția precedentă, locul 10.
”Trebuie menționat că CyberTech e singura echipă din competiție, care a reușit să învingă, în meci direct, campioana en-titre, echipa RCVA din Franța”, a precizat prof. dr. ing. Gabriel Racz.
A treia echipa care a reprezentat România, echipa Team007 de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a terminat competiția pe locul 20.
În clasamentul pe națiuni, în urma cumulării punctajelor celor 3 echipe românești, România a ocupat locul 4, în urma Serbiei, Elveției și Franței.
La concurs au participat echipe din Franța, Germania, Elveția, Serbia, Spania, Marea Britanie, Belgia, Rusia, Taiwan, Canada, Polonia, Tunisia, Maroc, Ungaria, iar în urma fazei de omologare a roboților au intrat în concurs 32 de echipe.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.