ULTIMĂ ORĂ – Marea Britanie iese din Uniunea Europeană. Rezultatele referendumului!

0 193

UERegatul Unit iese din Uniunea Europeană. Referendumul avut loc joi în Marea Britanie a scos în evindență că 51,9 la sută din populația ce s-a prezentat la urne, a votat pentru ieșirea din UE.

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea tuturor voturilor din cele 382 de circumscripţii electorale, 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE, potrivit BBC News online.
Pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat puţin aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi.
Ieșirea Marii Britanii cin UE ar putea genera o reacție în lanț.
Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat vineri că dorește să discute cu cancelarul german Angela Merkel pentru a se evita o „reacție în lanț” , după votul britanicilor în favoarea Brexit.
Premierul belgian Charles Michel le-a cerut vineri liderilor Uniunii Europene să organizeze în luna iulie un ‘conclav al Uniunii Europene’, după referendumul în care majoritatea britanicilor au votat pentru ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, relatează Reuters, citat de Agerpress.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.