CARPATICA a rămas fără cel mai important director. A demisionat după două luni!

0 253

ionut patrahau

Ionuț Pătrăhău a fost CEO al Băncii Carpatica pentru doar două luni. Și-a dat dmisia după ce a fost anunțat noul plan de restructurare ce implică reducere masivă de costuri.

Ionuţ Pătrăhău (46 de ani) şi-a dat demisia de la conducerea Băncii Carpatica, un jucător de talie mică din sistem, controlat de Patria Bank, şi s-a retras şi din poziţia de membru al consiliului de administraţie al băncii, potrivit informaţiilor anunţate la Bursa de Valori Bucureşti.
Decizia vine după ce Banca Carpatica, listată la bursă, a anunţat recent pentru 2016 un amplu proces de restructurare şi de reducere a costurilor operaţionale concomitent cu un program ambiţios de relansare a creditării, potrivit bugetului revizuit. Banca Comercială Carpatica vrea să-şi diminueze pierderile în acest an faţă de 2015, la 33 mil. lei. Banca intenţionează să reducă totalul cheltuielilor operaţionale cu 15%, la 115 mil. lei. Măsurile de reducere a cheltuielilor operaţionale sunt necesare pentru a anula efectul negativ al scăderii veniturilor. Veniturile din exploatare ar urma să scadă în acest an cu 18%, la 101 mil. lei.

Sursa www.zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.