fulgere furtuna

Meteorologii anunță un nou cod galben valabil de această dată pentru toată țara. De marți dimineața de la 0ra 10 și până miercuri la ora 22 va ploua torențial și vor fi vijelii.

În zonele montane, precum și în Moldova, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Maramureșului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 20 — 25 de litri/metrul pătrat și pe arii restrânse 60 — 70 de litri/metrul pătrat, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și Orientali.
Județele ce vor fi afectate sunt: Arad (parțial), Bihor (parțial), Maramureș, Timiș (parțial), Sălaj (parțial), Cluj (jumătatea de vest), Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj (parțial), Sibiu, Mureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea (jumătatea de nord), Constanța, Ialomița, Călărași, Brăila, Galați, Tulcea, Ilfov, Giurgiu și Teleorman.
Potrivit meteorologilor, începând din noaptea de marți spre miercuri (28/29 iunie), aria manifestărilor specifice instabilității atmosferice se va restrânge treptat către partea de est și sud-est a teritoriului, iar în cursul zilei de 28 iunie Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Sursa www.agerpres.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu