Bilanțul actualizat al inundațiilor din nordul județului Sibiu. Un drum este încă acoperit de ape

181

inundatii-velt

Județul Sibiu s-a aflat sub cod galben de poli și portocaliu de inundații. avertizarea meteorologilor s-a și transpus, din păcate, în realitate. Ploile torențiale au inundat sute de gospodării și drumuri. Pompierii sibieni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării în localitățile Veștem, Mediaș, Dârlos, Velț, Tălmaciu, Şura Mare, Bungard, Bazna și Boian.

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, la nivelul județului Sibiu au fost afectate 215 gospodării și anexe de pe raza localităților Veștem, Mediaș, Dârlos, Velț, Boianu, Tălmaciu, Șura Mare, Bungard și Bazna, 295 ha teren agricol, iar două drumuri au fost blocate parțial, astfel:
– Veștem-1 curte inundată;
– Mediaș-8 case, 13 curți, 10 pivnițe, 1 magazin și o instituție;
– Dârlos-4 pivnițe;
– Velț-12 case, 80 pivnițe, o biserică și 7 fântâni;
– Tălmaciu- 7 pivnițe;
– Șura Mare-1 garaj, 1 pivniță;
– Bungard-1 casă și 1 pivniță;
– Bazna-14 case și 3 pivnițe;
– DJ 142 B între localitățile Velț și Blăjel- blocat parțial și DJ 142 B între localitățile Bazna și Boian(un autoturism blocat);
– 295 ha teren agricol afectat.
ISU Sibiu a intervenit cu 44 de pompieri, 3 autospeciale, 2 motopompe remorcabile, 10 motopompe transportabile și 7 electropompe pentru evacuarea apei acumulate în curți, pivnițe și fântâni, dar și pentru deblocarea unui autoturism aflat pe o porțiune de drum inundat (DJ 142 B), între localitățile Boian și Bazna.
Acțiunile pompierilor pentru limitarea efectelor produse de inundații au început marți, în jurul orei 17.00, și au continuat pe parcursul întregii nopți, la această oră intervențiile pompierilor desfășurându-se numai în localitatea Boian.
La această oră, DJ 142B între localitățile Boian și Cetatea de Baltă (județul Alba) este inundat, însă situația nu pune în pericol intervenția și accesul în cele două localități.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.