Drumul Jina – Șugag blocat de aluviuni. Acces restricționat temporar către Transalpina!

858

drum blocat pietreDrumul județean 106E care leagă Mărginimea Sibiului de Șugag și se continuă apoi spre Transalpina către Obârșia Lotrului, a fost acoperit de pământ adus de pe versanții de munte de aluviunile provocate de ploaie.

Drumul Judeţean (DJ) 106E, care face legătura între Alba şi Sibiu prin Mărginime, a fost afectat marţi în apropiere de localitatea Dobra, comuna Şugag, în urma unor alunecări de teren cauzate de precipitaţiile abundente, anunta jurnalul.ro. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, care s-a deplasat în zonă împreună cu primarul comunei Şugag, a declarat, pentru AGERPRES, că localnicii au povestit că a plouat torenţial, antrenând resturi de pe versanţi. Drumul a fost acoperit parţial cu pământ în două locuri, pe o lungime totală de aproape 20 de metri, a precizat Dumitrel.Potrivit acestuia, urmează să se intervină pentru degajarea carosabilului, în prezent traficul rutier desfăşurându-se pe un singur sens de mers în zonele afectate.Şi în urmă cu doi ani a mai avut loc o alunecare de teren pe acest tronson de drum, cauzată tot de precipitaţiile abundente.
DJ 106 E a fost modernizat cu fonduri europene, în valoare de peste 22 de milioane de lei, pe tronsonul Jina-Şugag, în lungime de zece kilometri. Dintre aceştia, 5,7 kilometri se află pe teritoriul judeţului Sibiu, iar 4,3 pe cel al judeţului Alba. Drumul face legătura cu Transalpina. Lucrările de modernizare şi reabilitare au debutat în 2009 şi au fost finalizate trei ani mai târziu. Pentru realizarea acestui proiect a fost semnat un acord de parteneriat între cele două consilii judeţene, din Alba şi Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.