Cainele polițist care prinde traficanții de țigări din România. Este dresat la Sibiu

0 215

tefa

Centrul Chinologic din Sibiu a mai trimis un ”polițist” gata să prindă infractorii. De această data este vorba despre Tefa, o cățelusă din rasa ciobănesc german care se specializează în detectarea tutunului. Are 12 luni și deja este considerate ”de-ai lor”, printre noii colegi polițiști de la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Tefa este un coechipier special pentru Marinel Mincă, un agent care până acum a lucrat la Poliţia de proximitate. De când a apărut Tefa însă, a renunţat la acest post şi a ales să-i devină coleg căţeluşei. “A fost dragoste la prima vedere. Am o «colegă» nouă. Este un câine în pregătire”, ne-a spus poliţistul Marinel Mincă. Urmează ca Tefa să facă, timp de patru luni, un curs de specializare. Până atunci, micul poliţist este în perioada de predresaj şi de acomodare. “Este vorba despre noua noastră colegă de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii economice. O căţeluşă de un an care este momentan în faza de predresaj. A fost aleasă de specialiştii de la Centrul Chinologic din Sibiu ca având aptitudini pentru detectarea produselor din tutun, urmând a face în acest sens un curs de pregătire de patru luni, după care va activa în cadrul serviciului fix pe această linie”, a declarat Marian Popescu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.
Tefa nu este singurul patruped poliţist. La nivel naţional, inspectoratele de poliţie au primit astfel de câini, în cadrul unui proiect european pentru combaterea contrabandei cu produse din tutun. De anul acesta, câinii-poliţişti au la dispoziţie şi 36 de autoturisme echipate special pentru transportul lor. Spor în misiune, Tefa!
Sursa www.click.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...