Raluca Turcan: Ponta, Adronescu, Pop şi Costoiu ar trebui sa plece de pe scena politică!

206

turcan

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis să retragă titlul de doctorat al fostului premier Victor Ponta, ca urmare a acuzațiilor de plagiat. Deputatul Raluca Turcan a reacționat și ca urmare a acestei decizii cere plecarea de pe scena politică si lui Adronescu, Pop şi Costoiu.

”Ponta a plagiat – acum şi instituţiile statului au avut puterea să recunoască acest fapt.
Verdictul dat privind plagiatul lui Ponta nu este despre Ponta, ci despre onoarea învăţământului superior din România. De 4 ani o serie de miniştri din Guvernul PSD au încercat să-l scape de acest scandal prin desfiinţări de comisii, schimbări de regulamente şi Ordonanţe de Urgenţă.
Astăzi s-a făcut dreptate pentru toţi universitarii cu titluri de doctor muncite în mod cinstit, nu plagiate sau cumpărate de pe piaţa neagră. Această decizie demonstrează că învăţământul superior din România are puterea să se reclădească.
Toți demnitarii care au la activ lucrări nemuncite și furate de la alții, titluri nemeritate ar trebui să facă un pas în spate. Ar trebui să facă un gest de onoare pentru a permite celor care și-au construit cariera cu muncă și onestitate să poată păși în spațiul public și să dea măsura profesionalismului, nu a șmecheriei și suficienței.
Toți cei care au ținut cu dinții pentru albirea doctoratului lui Ponta, și al altora, ar trebui să dispară din viaţa publică.
Ruşine lor şi celor care s-au conformat, de frică sau de lehamite, ordinelor privind ascunderea malpraxisului academic!” este declarația președintelui PNL Sibiu, Raluca Turca.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.