5192

Zona dintre bulevardul Mihai Viteazu, strada Oituz, strada Mirăslău, strada Gorăslău și strada Nicolae Iorga intră în reparații capitale. 
Primăria Sibiu a semnat în această săptămână contractul pentru execuția lucrărilor cu asocierea SC Geiger Transilvania SRL – SC Electroimpex SRL, după încheierea unei proceduri de achiziție în cadrul căreia au fost depuse opt oferte.
“Prezentul contract include reabilitarea Aleii Turnu Roșu și a Aleii Biruinței, dar și a aleilor mai mici care fac legătura dintre blocuri și parcări. Aleea Buia este deja reabilitată pe un contract anterior. În schimb trebuie precizat că nu include modernizarea străzilor Mirăslău și Gorăslău, cele două străzi fiind cuprinse în altă zonă a cartierului, care va intra și aceasta curând în reabilitare.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Contractul prevede reabilitarea carosabilului și a trotuarelor, reamenajarea parcărilor, modernizarea rețelei de iluminat public și amenajarea în subteran a tubulaturii pentru cablajul metropolitan, în aceste tuburi urmând să fie coborâte cablurile suspendate de către deținătorii rețelelor. Termenul prevăzut pentru execuția acestor lucrări este de 10 luni. Valoarea contractului semnat este de 5.598.587,32 lei, iar perioada de garanție a lucrărilor executate este de cinci ani.
La începutul lunii iulie Primăria Sibiu va emite ordinul de începere a lucrărilor. Constructorul s-a prezentat deja în Comisia de Circulație, stabilindu-se desfășurarea lucrărilor pe zone mai mici ca suprafață în care se va închide circulația (cu excepția autovehiculelor de intervenție în caz de urgență) și nu va fi posibilă parcarea autovehiculelor aparținând locuitorilor.

Comentariul meu

Lasă un răspuns