Din 1 iulie, polițiștii care au fost admiși în urma concursului organizat de Ministerul Administrației și Internelor pentru încadrarea din sursă externă în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au început serviciul. Sloganul campaniei desfășurată de M.A.I. “Și tu poți să fii colegul nostru!” s-a concretizat.

Astfel, după parcurgerea tuturor etapelor de selecție, cei 22 agenți de poliție proaspăt admiși au început perioada de pregătire inițială pentru meseria pe care și-au ales-o, iar jurământul îl vor depune în data de 11 iulie.

Aceștia își vor desfășura activitatea ca agenți de ordine și siguranță publică în cadrul posturilor de poliție rurale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

În următoarele 6 luni, care constituie perioada de probă, perioadă în care nu vor purta uniformă și nu vor fi echipați cu pistol, se vor afla în responsabilitatea (tutela) unui coleg cu experiență. Începând cu data de 25 iulie timp de 13 săptămâni vor participa la cursul de inițiere în carieră, în cadrul căruia vor învăța tainele meseriei de polițist, iar la sfârșitul celor 6 luni de probă, vor susține un examen de definitivare.

Odată promovat acest examen, cei 22 agenți de poliție vor deveni polițiști cu acte în regulă, 24 de ore din 24 în slujba comunității.

Comentariul meu

Lasă un răspuns