Echipa reprezentativă de pompieri paramedici a ISU „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu s-a calificat pentru a participa la etapa naţională a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului-Ajutor Calificat.

După ore întregi în care s-au străduit şi au arătat că sunt extrem de bine pregătiţi în ceea ce priveşte descarcerarea şi acordarea primului-ajutor, salvatorii şi-au primit şi recompensele. Locul I a fost ocupat de către echipa reprezentativă a ISU Mureș, pe locul al II-lea s-au situat echipele reprezentative ale ISU Sibiu și ISU Brașov, locul III a fost ocupat de ISU Harghita și locul IV de ISU Covasna.
Conform regulamentului, atât echipa clasată pe locul I, cât și cele situate pe locul al II-lea, vor merge în etapa finală a acestui concurs, ce se va desfășura în județul Dâmbovița.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu a organizat, în perioada 29-30.06.2015, etapa zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului-Ajutor Calificat. Evenimentul a reunit cele mai bune echipaje de pompieri paramedici din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Sibiu, Mureș, Brașov, Covasna și Harghita.
Pe parcursul celor două zile de concurs, echipelor participante le-au fost testate deprinderile practice în abordarea diferitelor scenarii de accidente rutiere, acest concurs dovedindu-se a fi astfel o platformă de învăţare şi testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii au fost încurajaţi să-şi autoevalueze şi să-şi perfecţioneze propriile practici şi tehnici. În cadrul competiţiei, fiecare echipă a avut de rezolvat două scenarii complexe, care să pună în evidenţă competenţele profesionale dobândite: unul de descarcerare a unei persoane dintr-un vehicul, ca urmare a unui accident rutier, iar cel de-al doilea a constat în acordarea primului-ajutor calificat.
Acest concurs are o importanţă deosebită în procesul de perfecţionare a pregătirii profesionale a personalului serviciilor de urgenţă profesioniste, beneficiile competiţiei fiind cel mai bine resimţite pe timpul misiunilor desfăşurate în sprijinul semenilor noştri. Fair-play-ul între echipe s-a manifestat pe întregul parcurs al competiţiei, care s-a desfăşurat în bune condiţii şi fără evenimente deosebite.

Comentariul meu

Lasă un răspuns