Polițiștii constănțeni au capturat o cantitete record de cocaină. 2,5 tone au fost găsite într-un container, în portul Constanța. Drogurile urmau să ajungă în Olanda, cu camioane.

Vasul în care a fost găsită cocaina venea din America de Sud, marfa urmând să ajungă pe piaţa din Europa, România fiind ţara de tranzit. Marfa a fost adusă în containere de banane, fiind ascunsă în structura containerelor.
Cocaina urma să fie scoasă din port cu camioane trimise din Olanda.
Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX, că valoarea estimată a celor 2,5 tone de cocaină este de 625 de milioane de euro.

cocaina
Cinci persoane, cetăţeni străini, au fost reţinute de anchetatori din România, dintre care patru lituanieni şi un columbian. De asemenea, o persoană a fost prinsă în Spania, un marocan despre care se crede că ar fi şeful operaţiunii.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=023dHX2xR8g” splash=”https://i.ytimg.com/vi/023dHX2xR8g/maxresdefault.jpg” caption=”Cocaina in Portul Constanta”]
Un sfert din marfa capturată, a fost adusă la sediul DIICOT, vineri, în 50 de saci, fiind încărcată în trei maşini.
Potrivit anchetatorilor la această operaţiune s-a colaborat cu autorităţile din SUA, dar şi cu cele din Spania.
La acţiune au participat procurorii DIICOT şi Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române.
Sursa www.mediafax.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns