Fabrica din Sibiu a italienilor de la Benetton nu mai merge aşa bine. Profit în scădere

0 1.335

5215

Fabrica producatorului italian de textile Benetton a avut o cifra de afaceri in scadere fata de cel mai bun an in care aceasta a inregistrat profit.

Producătorul de  textile  Olimpias mfg. România din Sibiu, controlat de grupul italian de modă Benetton, a terminat anul cu afaceri de aproape 250 de milioane de lei, de circa 2,5 ori mai mici decât în 2010, cel mai bun  an  pentru  companie  din  punctul  de vedere al businessului.

Mai mult, compania a renunţat la circa jumătate din angajaţi, iar profitul a scăzut de peste cinci ori. Astfel, la finalul anului trecut italienii mai aveau doar 83 de anagajaţi, cifra scăzând constant din 2012 până în prezent.

Un trend similar a avut şi profitul net, care a ajuns la 7,8 milioane de lei faţă de peste 40 de milioane de lei în perioada 2010-2012.

După  cifra  de  afaceri,  Olimpias  mfg. România rămâne însă unul dintre cei mai importanti producători de îmbrăcăminte din România,  după  Alison  Hayes  sau  Hanes Global Supply (fostul Rosko Textil). Sursa: zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.