greva primarie

greva primarieAngajații din administrația locală sibiană, membrii Sindicatului Liber al Angajaților din primăria Sibiu, au participat marți dimineață la o grevă de avertisment. Astfel timp de o oră între 8.00 și 9.00 programul de lucru a fost întrerupt.

Sindicaliștii din administrațiile locale din România au organizat marți, o grevă de o oră la începutul programului de lucru, urmând ca, în data de 19 iulie să fie organizată o grevă pe termen nelimitat, ca urmare a declanșării de către Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a conflictului colectiv de muncă la nivel național.  Și la Sibiu angajații din primărie nu au lucrat între 8.00 si 9.00. ”Membrii Sindicatului Liber al Angajaților din Primăria Municipiului Sibiu și membrii Sindicatului Finanțe Locale Sibiu au anunțat conducerea Primăriei Sibiu că vor participa la greva organizată de Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA). Astfel, în intervalul orar menționat, activitatea Primăriei Sibiu și a Direcției Fiscale va fi temporar întreruptă”, se arată într-un anunț postat pe site-ul oficial al administrației locale din Sibiu.
Revendicările FNSA sunt următoarele: majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, și acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din administrația publică locală. Următoarele forme de protest sunt: 12 iulie 2016 — grevă pe toată durata programului de lucru și 19 iulie 2016 — grevă pe termen nelimitat. Foto: arhivă

Comentariul meu

Lasă un răspuns