percheziti descinderi hoti

percheziti descinderi hotiPolițiștii au descins marți dimineață la o adresă din municipiul Sibiu, acolo unde locuiește un sibian ce a participat la o spargere în ianuarie 2016, în Sebeș. În urma spargerii, sibianul ajutat de încă patru persoane au furat bani și bunuri în valoare totală de aproximativ 600.000 de lei.

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba efectuează 8 percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea unor furturi cu un prejudiciu de 600.000 de lei. Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, anunta agerpres.ro.
La data de 5 iulie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Sibiu și Constanța efectuează 8 percheziții în județele Alba (6), Sibiu (1) și Constanța (1) la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor furturi.
În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals și complicitate la spălare de bani.

Spargere în Sebeș
Din cercetări a reieșit că, în luna ianuarie 2015, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 49 de ani, din municipiile Sebeș, Sibiu și Constanța, ar fi pătruns într-o locuință din municipiul Sebeș, de unde au sustras bunuri și sume de bani.
Se pare că, celelalte două persoane, de 51 și 73 de ani, ambele din Sebeș, i-ar fi sprijinit pe cei 3, prima oferind informații despre locație și programul proprietarilor, iar cea de-a doua ar fi sprijinit la spălarea banilor sustrași. În perioada 2014 — 2016, cei 3 ar mai fi comis alte furturi din locuințe situate pe raza județului Alba. Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziționarea unor imobile și autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false. Prejudiciul total a fost estimat la 600.000 de lei.
Polițiștii vor pune în executare 5 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Sursa: agerpres.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns