Plată on-line la Sibiu pentru pașapoarte, permise auto sau certificate de înmatriculare. Adio așteptărilor la coadă!

0 1.770

pasaportSibienii care vor să achite plata taxei de pașaport, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, pot să facă acum acest lucru și on-line sau prin virament bancar.

Potrivit Ordonanţei nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, plata taxei de pașaport, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, se poate face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar.
A. Plata on-line în sistem internet banking sau prin virament se poate face de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar în contul deschis de către Instituția Prefectului Județul Sibiu, astfel:
IBAN: RO39TREZ576502602X019876 – pentru contravaloarea taxei de pașaport;
IBAN: RO22TREZ576502601X019875 – contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare.
B. Conturile menţionate sunt valabile şi în cazul în care plata se face prin mandat poştal.
Obligatoriu pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații:
–    CNP-ul și numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat;
–    contul IBAN (conturile indicate mai sus, în funcție de serviciul solicitat);
–    codul fiscal al Instituției Prefectului Județul Sibiu (CUI 4556255), suma și denumirea serviciului a cărui contravaloare se încasează.
C. Plata în numerar se poate face la:
–    casieria Trezoreriei municipiului Sibiu, str. Calea Dumbrăvii, nr. 17;
–    la ghişeul unic al Trezoreriei judeţene din cadrul Instituției Prefectului Județul Sibiu – str. Andrei Șaguna, nr.10;
–    la ghișeele Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Sibiu (pentru documentele emise de acestea), din cadrul Instituției Prefectului Județul Sibiu – str. Andrei Șaguna, nr.10.
Informaţii suplimentare se găsesc pe site-ul Instituţiei Prefectului Judeţul Sibiu, la secţiunea “Evenimente”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.