Ora de Sibiu
Știri in direct

Rezultate finale la Evaluarea Naţională la Sibiu. A crescut promovabilitatea

166

evaluareÎn urma soluţionării contestaţiilor la Evaluarea Naţională 2016, procentul de promovabilitate a crescut de la 79,78% la 79,90%, Sibiul clasându – se astfel pe locul VII în topul naţional al absolvenţilor clasei a VIII-a cu medii mai mari ca 5.

În perioada 8 – 12 iulie 2016 absolvenţii clasei a VIII-a vor completa opţiunile în fişele de înscriere pentru liceu.
Între 9 – 13 iulie 2016 părinţii şi candidaţii vor verifica fişele editate de calculator, se va realiza corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi se vor lista fişele corectate din calculator.
În 19 iulie 2016 va avea loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 – 2017.
În 20 iulie 2016 unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ.
A doua etapă de înscriere  în învăţământul liceal de stat se desfăşoară în intervalul 20 iulie – 28 iulie 2016.
Repartizarea elevilor romi pe locurile speciale va avea loc în 13 iulie 2016.
În intervalul 21 iulie – 29 iulie 2016 candidaţii repartizaţi vor depune dosarele de înscriere la liceele pentru care au fost admişi. Elevii care nu îşi depun dosarul de înscriere la liceu în care au fost admişi în perioada mai sus menţionată, pierd locul obţinut.
Admiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă, pentru candidaţii care îndeplinesc vîrsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 – 2017, se desfăşoară în zilele de 26 – 27 iulie 2016.
În perioada 1 august – 4 august 2016 comisia de admitere judeţeană rezolvă situaţiile special apărute după repartizarea computerizată, conform metodologiei.
A treia etapă de admitere în liceu va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie 2016.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...