tren

trenUn număr de 20 de persoane au decedat și alte câteva zeci au fost transportate la spital, după ce două trenuri regionale s-au tamponat frontal. Unele dintre acestea sunt grav rănite, iar autoritățile italiene spun că numărul decedaților e posibil să crească în continuare.

Bilanțul victimelor coliziunii a două trenuri de pasageri în sudul Italiei a crescut la 20 de morți, a declarat marți presei un oficial regional, adăugând că zeci de persoane se află în spital, unele cu răni grave, relatează Reuters citat de agerpres.ro. Precedentul bilanț era de 11 morți. Potrivit poliției, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre localitățile Corato și Andria, în apropiere de orașul Bari, pe coasta Mării Adriatice. Conform imaginilor filmate din aer, cele două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal și în ambele părți au fost împrăștiate fragmente. tren 2Zeci de vehicule de intervenție, ambulanțe, forțe de ordine și pompieri s-au deplasat la fața locului, conform imaginilor transmise de televiziuni.
„Zeci de echipe de salvare lucrează pentru a scoate victimele dintre rămășițele trenului”, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor, Luca Cari. „Intervenția este complicată deoarece accidentul s-a produs în plină zonă rurală”, a adăugat el.
Circumstanțele în care s-a produs accidentul nu sunt clare pentru moment, însă premierul Matteo Renzi a promis că se va face lumină în această tragedie. „Nu ne vom opri până nu se va face lumină. Acum este momentul lacrimilor și trebuie în primul rând să recuperăm victimelor și răniții”, a declarat prim-ministrul de la Milano, înainte de a-și anunța întoarcerea de urgență în capitala italiană.tren 3
Această linie unică de cale ferată, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosită zilnic de peste 200 de trenuri. În prezent au loc lucrări pentru construcția unei noi linii pentru a reduce tocmai probabilitatea ciocnirii trenurilor.
Precedenta mare tragedie feroviară din Italia a avut loc în 2009, când un tren de marfă a deraiat în centrul țării, 30 de persoane aflate în apropiere de calea ferată murind în incendiul izbucnit.

Comentariul meu

Lasă un răspuns