muzeul in aer liber sibiu

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este cunoscut în toată lumea pentru frumusețea exponatelor, dar și pentru mărimea lui. Continuă încă să fascineze și să se afle în top-ul recomandărilor site-urilor de profil.

Muzeul Astra din Sibiu este cel de-al doilea muzeu în aer liber din lume, ca mărime. Acesta deține mai mult de 300 de clădiri, precum şi mori de vânt, mori de apă, prese gigantice pentru vin, fructe şi ulei, forje şi structuri hidraulice, cu stiluri arhitecturale din mai multe părţi ale României. Muzeul a fost deschis in 1967, iar în 1989 se adaugă sectorul monumentelor de utilitate publică și socială (biserică, școală, cârciumă, popicărie). Suprafața totală a acestuia este de 96 de hectare și aproximativ 16.000 de piese sunt expuse în muzeu sau în interiorul clădirilor.

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” este situat în pădurea Dumbrava, la 3 km de Sibiu, iar clădirile sunt expuse in jurul a două lacuri artificiale. Printre case se găsesc peste 10 km de alei.

Exponatele se împart în șase grupuri principale:
 Producția mâncării și creșterea animalelor
 Producerea materiei prime
 Mijloace de transport
 Manufacturarea obiectelor gospodărești
 Clădiri publice
 O expoziție de sculptura monumentală

Unele dintre cele mai spectaculoase clădiri sunt morile de vânt, popicăria adusă de la Păltiniș, câteva mori de apă și o pescărie din Delta Dunării. În muzeu se mai găsește și o biserică de lemn din nordul Transilvaniei adusă între 1990-1992 din satul Bezded.

Sursa www.cunoastelumea.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns