canicula

CANICULA

Meteorologii au emis avertizări pentru mai toate județele țării. Unele dintre ele se sufocă din cauza căldurii, altele sunt sub cod galben de ploi.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 1 august, ora 16:00 — 2 august, ora 18:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în sud-vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, iar din a doua parte a nopții îndeosebi în centru, nord și nord-est, precum și la munte.
În perioada respectivă, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse și pe arii restrânse grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 l/mp și punctiform 30 — 40 l/mp.
Specialiștii ANM notează că, în noaptea de marți spre miercuri (2/3 august), manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în sud-estul țării.
Totodată, pe durata întregii zile de marți, 2 august, vremea continua să fie caniculară în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și izolat 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va menține accentuat.
În restul zonei extra-carpatice, doar izolat indicele temperatură — umezeală va mai atinge pragul critic de 80 de unități.
Județele care vor fi sub atenționare de caniculă sunt: Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și municipiul București.
Suras www.agerpres.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns