VIDEO – Consiliul Județean pierde 65.000 de lei pe zi din cauza unei plângeri nefondate

0 225

cimpean1Faptul că nu s-a reușit miercuri semnarea contractului de colectare selectivă și transport a deșeurilor în zona 1 Sibiu, aduce mari prejudicii Consiliului Județean Sibiu. Președintele instituției amenință asocierea de firme care a depus o plângere prin care contestă licitația, că o să fie dată în judecată.

Consiliul Județean (CJ) Sibiu va pierde, începând de miercuri, 65.000 de lei pe zi din cauză că nu a reușit să semneze contractul de colectare selectivă și transport a deșeurilor în zona 1 Sibiu, fiind afectați peste 220.000 de locuitori, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă transmisă în direct de Ora de Sibiu, președintele instituției, Daniela Cîmpean, anunta agerpres.ro.
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, în numele și pe seama CJ Sibiu și a celor 21 de unități administrativ-teritoriale din zona 1 Sibiu, urma să semneze miercuri contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale în zona 1 Sibiu, cu SC Soma SRL din Bacău, firma declarată câștigătoare în urma derulării procedurii de achiziție publică. Contractul nu s-a mai semnat din cauză că Asocierea Iridex Group Import Export București Filiala Costinești — S.C. Servicii de Salubritate București a depus o plângere, contestând licitația.

Demers ilegal. Așa spun cei de la CJ Sibiu
Președintele CJ Sibiu susține că demersul celor de la asocierea menționată este ilegal, motiv pentru care, dacă nu își retrag plângerea, îi va da în judecată ca să recupereze pierderile de 65.000 de lei pe zi, plus, dacă va fi cazul, suma de 80 de milioane de lei, plus TVA, cât este finanțarea nerambursabilă care se va pierde din 18 noiembrie, dacă contractul nu se semnează până atunci.
Daniela Cîmpean amenință cu plângere penală și o altă firmă prezentă la licitație, care ar fi făcut fapte penale.
„Mesajul pe care vrem să îl transmitem tuturor este că suntem corecți și vrem să avem raporturi contractuale corecte. Însă această corectitudine să nu vină doar din partea noastră și să susțină interesele economice ale altora. Suntem interesați ca și agenții economici să aibă drepturile respectate, dar și ca interesele sibienilor să fie respectate. Trebuie corectitudine de ambele părți”, a declarat Daniela Cîmpean. Dacă se va semna respectivul contract, atunci se vor colecta selectiv deșeurile din municipiul Sibiu și din alte 21 de localități din județ. Urmăriți mai jos toate declarațiile Danielei Cîmpean despre acest subiect.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.