VIDEO – FOTO Elicoptere de luptă, bombe detonate, tancuri și mașini de război în apropiere de Sibiu. Sub ochii lui Iohannis

0 481

exercitiu militar cincu (5)Sibienii au putut observa joi cu siguranță mai multe elicoptere de luptă care au survolat spațiul aerian al Sibiului. Acestea au participat la un exercițiu militar impresionant, care a avut loc la Cincu, în județul Brașov. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la fața locului.

A fost un exercițiu tactic în care s-au folosit combinat toate categoriile de forțe terestre, aeriene și navale. Exercițiul, care a durat 20 de minute, a constat în asigurarea unui cap de pod pentru trecere forțelor terestre peste acest curs de apă importat de pe teritoriul național. Cooperarea dintre cele două armate, română și americană, a fost una foarte bună, cu rezultate meritorii, au precizat organizatorii.exercitiu militar la cincu 2Peste 900 de militari din Forțele Terestre Române, 1.700 de militari americani dotați cu tancuri M1A2 ABRAMS, mașini de luptă blindate BRADLEY și cu 47 militari canadieni cu mașini de luptă ale infanteriei au participat la exercițiu.
Acest exercițiu multinațional este bazat pe un scenariu fictiv având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea și evaluarea acțiunilor militare într-un mediu întrunit dezvoltând nivelul de interoperabilitate cu forțele statelor membre ale NATO, precum și promovarea cooperării regionale cu țările din zona Mării Negre, îndeplinind cerințele de standardizare ale Alianței.exercitiu militar la cincu 3Şeful statului a fost întâmpinat de Garda de Onoare, după care a asistat la sesiunea de trageri cu toate tipurile de muniţie, el declarându-se impresionat de desfăşurarea de forţe şi apreciind eforturile militarilor.exercitiu militar la cincu
”Este primul exerciţiu major găzduit de România după Summitul NATO de la Varşovia, care prefigurează un program foarte intens deja pentru anul 2017. Pentru România, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii şi apartenenţa la NATO reprezintă piloni ai politicii externe şi de securitate, iar exerciţiul de astăzi este una din expresiile practice ale angajamentului nostru de a fi un partener credibil şi de a contribui la construcţia de securitate din regiune. Avem astfel oportunitatea de a creşte interoperabilitatea acţiunilor în cadru întrunit şi multinaţional, în facilităţile de instruire puse la dispoziţie de România”, a afirmat Klaus Iohannis.iohannis la cincu fotoEl a adăugat că acest exerciţiu este şi o expresie a consolidării relaţiilor dintre statele membre NATO şi ţările partenere şi o punere în practică a uneia dintre misiunile fundamentale ale NATO – securitatea prin cooperare.
”Punerea la dispoziţia Alianţei a unui comandament de nivel divizie, în vederea consolidării structurii de forţe a NATO în flancul estic, reprezintă primul pas în atingerea obiectivelor strategice, legate atât de securitatea naţională, cât şi de cea euro-atlantică, în condiţiile în care acest comandament a fost confirmat recent la nivelul capacităţii operaţionale iniţiale”, a mai spus Iohannis. exercitiu militar la cincu 6Şeful statului a precizat că exerciţiul permite, pentru prima oară, ”ca Unitatea de Integrare a Forţelor NATO, acel NFIU, şi Comandamentul Diviziei Multinaţionale de Sud – Est să lucreze practic în teren, într-un mediu multinaţional”, menţionând că cele două structuri NATO ”au rolul de a facilita dislocarea rapidă a forţelor aliate în regiune, planificarea, conducerea şi coordonarea forţelor Aliate prin exerciţii complexe”. exercitiu militar la cincu 5Urmăriți imagini video din timpul exercițiului în player-ul video de mai jos.

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...