Belgienii de la Recticel investesc 8 milioane de euro în extinderea fabricii din Miercurea Sibiului

1.048

recticelVeste bună pentru locuitorii din Miercurea Sibiului și localitățile învecinate. Belgienii din grupul Recticel au anunțat că au în plan să mărească capacitatea de producție a fabricii de huse auto, iar pentru asta pun la bătaie 8 milioane euro.

Grupul belgian Recticel, cu afaceri de 1,3 miliarde euro, care produce spume poliuretanice pentru industria mo­bi­lei şi pentru sectorul auto, va dubla capacitatea de pro­ducţie a fabricii pe care o deţine în Miercurea Sibiului în urma unei investiţii de 8 milioane euro, anunță Ziarul Financiar.
În fabrica Recticel de lângă Sibiu lucrează în prezent 140 de oameni care produc 250.000 de hu­se pentru saltele anual. „Nu vindem în Ro­mânia, ci doar intra-company. Anul trecut, am avut o cifră de afaceri de peste 26 de mi­­lioa­ne de lei, iar profitul a fost de aproximativ 600.000 de lei. Avem 140 de angajaţi şi recrutăm în con­tinuare, de­oare­ce obiec­­tivul nostru este să ne extin­dem capaci­tatea de pro­ducţie. Vom investi 8 mi­lioa­ne de euro în acest pro­ces“, spun repre­zen­tanţii fa­bricii din România.
În România, Recticel a intrat în octombrie 2006, iar în pre­zent operaţiunile locale sunt coordonate de Mircea Cierghi. „Ne dorim ca de la 250.000 de huse pe care le-am pro­dus în 2015 să ajungem la o producţie de 350.000 de hu­se în 2016, iar în 2017 să dublăm capacitatea, ajungând la 500.000 de huse.“ Grupul are subsidiare în 27 de ţări din Europa, Asia şi SUA. sursa: zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.