Acțiunea ”Blocada” la Sibiu. Poliția a făcut ravagii: amenzi, sancțiuni, zeci de permise suspendate

212

polita radar trafic sibiu actiunePolițiștii sibieni continuă activitățile circumscrise acțiunii “Blocada”, desfășurată la nivel național.  Într-o săptămână, polițiștii sibieni au desfășurat peste 80 de acțiuni, au constatat 26 de infracțiuni, au aplicat peste 1.100 de sancțiuni contravenționale, au reținut 60 de permise de conducere și au retras 19 certificate de înmatriculare.

În conformitate cu planul aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca, pe parcursul lunii august 2016, la nivel național, polițiștii să desfășoare acţiunea “Blocada”, la toate frontierele României.
Acțiunea se desfășoară ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Bilanțul la nivelul județului Sibiu
La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, în perioada 15 – 21 august, aproape 450 de polițiști de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale și alte structuri au fost angrenați, desfășurând 84 de activități specifice.
S-a acționat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
În doar 7 zile, polițiștii au constatat 26 infracţiuni (19 în flagrant), dintre care 5 de natură judiciară, 15 la regimul circulaţiei rutiere și 6 de altă natură.
De asemenea, au fost aplicate 1.124 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 179.080 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 200 lei.
Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 4 sancţiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au 1.017 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care una pentru consum de alcool, 344 pentru încălcarea regimului legal de viteză și una pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 60 permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool și 18 pentru viteză, fiind retrase 19 de certificate de înmatriculare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.