Brașovul atrage număr dublu de turiști față de Sibiu. Și Mureșul ne întrece la o categorie

318

Sibiul de Odinioara _ Ziua 2 _ Catalina Draghici (82)Într-un clasament al Regiunii Centru în privința numărului de turiști înregistrat în luna iunie, județul Sibiu este depășit în top de către Brașov. Numărul de turiști sosiți în județul vecin este aproape dublu. În privința înoptărilor Brașovul și Mureșul sunt pe primele locuri.

Sosirile turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în Reiunea Centru au înregistrat o creştere cu 11,1% comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, anunta adevarul.ro.
Sosirile turiştilor români au reprezentat 77,2%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,8% din numărul total de sosiri. Sosirile în hoteluri deţin o pondere de 62,0% din totalul sosirilor. turisti
Judeţul Braşov ocupă locul I în cadrul Regiunii Centruîn clasamentul judeţelor referitor la numărul de sosiri, având ponderea de 41,1%. Pe locul al doilea este judeţul Sibiu (20,2%) urmat de Mureş (19,2%), Harghita (7,6%), Alba (7,0), Covasna (4,9%).turisti 2Judeţul Braşov ocupă locul I în cadrul Regiunii Centru în clasamentul judeţelor, în privinţa numărului de înnoptări, cu pondere de 36,6%, urmat de Mureş (19,1%), Sibiu (16,3%), Covasna (11,7%), Harghita (10,0%), Alba (6,2%). Durata medie a sejurului a fost de 2,0 zile (2,1 zile la turiştii români şi 2,0 zile la cei străini), mai mică decât cea din luna iunie 2015 (2,2 zile).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.