VIDEO FOTO Turcii au inaugurat încă un pod peste strâmtoarea Bosfor. Este cel mai lat din lume

1.566

pod bosforTurcia are oficial din acest weekend încă un pod care leagă cele două maluri ale strâmtorii Bosfor, în zona Istambul. Este cel mai lat pod suspendat din lume.

Turcia a inaugurat, vineri, un nou pod peste Strâmtoarea Bosfor, în zona Istanbul, un proiect în valoare de trei miliarde de dolari finalizat în doar trei ani, informează site-ul publicaţiei Daily Sabah citat de mediafax.ro. Lucrările de construire a Podului „Yavuz Sultan Selim” au început pe 29 mai 2013, iar ceremonia de inaugurare a avut loc vineri.
Al treilea pod peste Strâmtoarea Bosfor, între părţile europeană şi asiatică ale Turciei, a costat aproape trei miliarde de dolari şi reprezintă un segment esenţial al Autostrăzii Marmara-Nord.Yavuz-Sultan-Selim-BridgePodul „Yavuz Sultan Selim” a fost inaugurat în prezenţa preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a premierului Binali Yildirim şi a preşedintelui Parlamentului, Ismail Kahraman.pod bosfor 2 „Nu este un simplu pod. Are opt benzi de autostradă şi două sensuri de cale ferată pe mijloc, fiind cel mai lat pod suspendat din lume. De asemenea, este cel mai înalt pod suspendat din lume, având punctul cel mai înalt la 322 de metri”, a notat premierul Binali Yildirim.

video

În zona metropolitană Istanbul există alte două poduri peste Strâmtoarea Bosfor – Podul „Martirilor de la 15 Iulie” şi Podul „Fatih Sultan Mehmet”.

video

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.