polita radar trafic sibiu actiune

polita radar trafic sibiu actiunePolițiștii sibieni continuă activitățile circumscrise acțiunii “Blocada”, desfășurată la nivel național.  Într-o săptămână, polițiștii sibieni au desfășurat 95 de acțiuni, au constatat 22 de infracțiuni, au aplicat peste 1.300 de sancțiuni contravenționale, au reținut 50 de permise de conducere și au retras 28 de certificate de înmatriculare.

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, în perioada 22 – 28 august a.c., 350 de polițiști de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale și alte structuri au fost angrenați în 95 de activități specifice.
S-a acționat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Peste 1300 de sancțiuni în 7 zile
În doar 7 zile, polițiștii au constatat 24 de infracţiuni (17 în flagrant), dintre care 4 de natură judiciară, 17 la regimul circulaţiei rutiere și 3 la regimul armelor, munițiilor, explozivilor și substanțelor periculoase. De asemenea, au fost aplicate 1.377 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 220.300 lei. Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 95 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 7 sancţiuni pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 2 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003.
În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 1.273 de sancţiuni  ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care peste 600 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 51 de permise de conducere, dintre care 12 pentru depășire neregulamentară, 10 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru viteză, 22 pentru alte abateri, și au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu