Controale și evaluari la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Cine sunt cei vizați

535

firuSediul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu are parte de mai multă activitate decât cea normală. Vorbim de o evaluare a activității Inspectorului Școlar General, Ștefan Firu, aceasta fiind făcută de către o echipă venită de la Ministerul Educației.

Ministerul Educaţiei a demarat, luni, evaluarea inspectorilor şcolari generali, anunță, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei. Ministerul Educaţiei a început evaluarea naţională a inspectorilor şcolari generali, spun cei de la mediafax.ro. Echipe mixte din minister au plecat în teritoriu, într-o primă etapă de evaluare în judeţele Suceava, Olt, Mureş, Bacău şi Sibiu. Evaluarea are în vedere verificarea aspectelor care ţin de asigurarea calităţii, de management educaţional şi de audit financiar. Săptămâna viitoare, evaluarea va continua şi în alte judeţe.
„Până acum, aceste evaluări naţionale se făceau în birourile ministerului, pe baza unor rapoarte de autoevaluare a inspectorilor şcolari generali şi toată lumea primea calificativ foarte bine, pe când realitatea era cu totul alta. Anul acesta, evaluarea se face în teritoriu, cu echipe mixte care verifică mai multe componente ale activităţii unui inspector şcolar general: de la asigurarea calităţii financiare, până la managementul educaţional. De altfel, aşa cum a anunţat şi domnul ministru Mircea Dumitru, echipele ministerului vor verifica şi sesizările primite referitor la activitatea inspectorilor şcolari generali”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi