VIDEO – Ceas vechi de peste 200 de ani al Baronului Brukenthal, expus în premieră la Sibiu

1 724

ceas brukenthalUnul din cei mai emblematici baroni din Transilvania, Von Brukenthal de la Sibiu, are expus în premieră începând de zilele trecute, chiar la muzeul care îi poartă numele, un ceas ce i-a aparţinut în trecut şi care are peste 200 de ani de vechime.

Cu excepția cărților, colecțiile Muzeului Național Brukenthal păstrează doar câteva dintre obiectele personale ale fondatorului Samuel von Brukenthal. Între acestea, se remarcă ceasul de buzunar, piesă ce conectează timpul secolului XVIII și timpul secolului XXI, asemenea unei inimi bicentenare care continuă să bată.
Pentru prima oară în expunere permanentă, ceasul poate fi admirat din 1 septembrie 2016 în salonul oriental din aripa de nord a palatului, încăpere redeschisă pentru public după mai mult de jumătate de secol.
Restaurat în anul 2012, ceasul de buzunar al Baronului Samuel von Brukenthal constituie simbolul anului 2017; piesa ilustrează prin propria funcționalitate vitalitatea muzeului din care face parte, după cum o arată materialele media prezentate atât în expoziție cât și în cutea interioară a palatului.

Sursa video: digi24.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. promotorul scrie

    Un ceas pentru eternitate marka Luka s brightness.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...