FOTO – Emoții mari la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. După 20 de ani s-au revăzut cu plăcere

0 304

absolventiZeci de absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu s-au reîntâlnit la sediul instituției de învățământ teologic. Teologii promoția 1992-1996, au primit binecuvântarea de la ÎPS Laurențiu Streza.

După 20 de ani de la absolvirea cursurilor de licență, teologii promoției 1992-1996 au avut posibilitatea să se roage din nou împreună în cadrul Sfintei Liturghii, anunță Mitropolia Ardealului pe pagina oficială de internet. Slujba religioasă a fost oficiată de Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, absolvent al Facultății de Teologie din Sibiu în această promoție. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte și pr. prof. dr. Dumitru Abrudan, protopopul de Săcele, Sorin Șerban și mai mulți slujitori ai Sfântului Altar din rândul absolvenților.absolventi 2
La finalul Sfintei Liturghii, în prezența IPS Mitropolit Laurențiu, a fost oficiat un Te Deum pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit de absolvenți în cei douăzeci de ani trecuți de la terminarea facultății. Mai apoi, soborul slujitor condus de PS Episcop Sofian Brașoveanul a oficiat un parastas pentru toți profesorii și colegii trecuți la Domnul. Întâlnirea a continuat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie din Sibiu, unde absolvenții și-au prezentat activitatea din ultimii ani, precum și împlinirile lor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.