dragos tudorache

dragos tudorachePrimul ministru al României, Dacian Cioloș, a anunțat marți dimineață că s-a decis în privința nominalizării pentru funcția de Ministru de Interne. Propunerea lui este Dragoș Tudorache.

Şeful Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache, este propunerea înaintată preşedintelui Klaus Iohannis pentru a prelua portofoliul Afacerilor Interne, a declarat premierul Dacian Cioloş, anunta mediafax.ro. El a respins acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi numit ”omul” la conducerea MAI pentru a influenţa alegerile şi a subliniat că i-a cerut viitorului ministru să se întâlnească cu liderii partidelor şi să-şi explice public planurile.
Cioloş a confirmat că a analizat şi posibilitatea unui interimat, dar a renunţat pentru că nu a dorit ”să prelungească o stare de incertitudine”, optând pentru un civil pentru ”cât mai multă echiditanţă şi echilibru”.

Cine este noul ministru de Interne
Dragoş Tudorache şi-a început cariera ca judecător la Judecătoria Galaţi, în anul 1997, funcţie pe care a deţinut-o timp de cinci ani. O parte din această perioadă a fost şi şef de unitate şi coordonator al celulei de analiză în cadrul Departamentul pentru Statul de Drept şi Protecţie a Drepturilor Omului al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în Kosovo. Ulterior, din 2003 până în 2005 a condus departamentul juridic al echipei Judecătorilor Internaţionali ONU, Administraţia Interimară ONU pentru Kosovo. În perioada martie 2005 – mai 2007 a fost Task Manager în cadrul Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti. Din mai 2007 până în martie 2009 a fost coordonator al proiectului Facilitatea Schengen la Comisia Europeană, iar apoi, până în 2013, a ocupat poziţia de şef de unitate, director executiv interimar al Agentiei eu-LISA (2012), Mari Proiecte IT la Comisia Europeană. Din noiembrie 2013 până în 2015 a fost şef al unităţii Afaceri Internaţionale în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne şi Migraţie a Comisiei Europene, iar apoi a devenit şeful cancelariei premierului Dacian Cioloş.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns