dans sala transilvania

dans sala transilvaniaCel mai important eveniment de dans sportiv al anului în România debutează în 16 septembrie, la Sala Transilvania din Sibiu. Transylvanian Grand Prix este un eveniment conceput de clubul Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans din Brașov și se află la cea de-a patra ediție.

Primul eveniment major sub egida Transylvanian Grand Prix a avut loc în anul 2013. Atunci, orașul Brașov a fost gazdă campionatului mondial de dans sportiv pentru tineret standard, tineri între 16 și 18 ani. Au urmat Campionatul European de Tineret Standard în anul 2014, care a avut loc tot la Brașov, și în același an a avut loc Campionatul Mondial de Profesioniști 10 Dansuri. Transylvanian Grand Prix s-a „mutat” în 2015 la Sibiu, unde a avut loc prima competiție de tip World Open, etapă a circuitului mondial de dans sportiv la secțiunile standard și latino. Anul acesta, cele două cluburi organizează două competiții, World Open Standard și Latino pentru amatori și Campionatul European pentru profesioniști. Competițiile de tip World Open sunt primele, ca și importanță, după Grand Slam-uri.

Competiție de excepție
Competiția de World Open Standard se anunță una extrem de disputată. Multe perechi din TOP 24 și-au anunțat deja prezența la evenimentul de la Sibiu. Cea mai bine clasată pereche în topul mondial înscrisă în competiția de la Sibiu până în acest moment este formată din Simone Segatori și Anette Sudol. Segatori este dublu campion mondial iar în 2016 a câștigat Grand Slam-urile de la Stuttgart și Hong Kong și World Open-ul de la Wuppertal la secțiunea Standard. Cuplul rus Evgheni Moshenin / Dana Spitsyna ocupă în acest moment locul 8 în topul mondial. Cei doi au terminat pe prima poziție în 2016 World Open-ul de la Tbilisi și au mai multe podiumuri, inclusiv la Campionatul Mondial ce a avut loc în Italia. Al treilea cel mai bine clasat cuplu în topul mondial e format din Anton Skuratov si Alena Uehlin, în prezent pe locul 10, cu un loc II la World Open-ul de la Wuppertal și un loc III la competiția de la Tbilisi. Campioni mondiali vor lupta și pentru titlul de la World Open-ul Latino. Cuplul Alexandru Miculescu / Andra Păcurar sunt campioni mondial en-titre după ce au câștigat competiția ce a avut loc la Praga, pe 3 septembrie. Iar campionul european en-titre, austriacul Vadim Garbuzov, va fi prezent și el la Sibiu pentru a-și apăra titlul cucerit în martie, la Viena.

Participare însemnată
Peste 2000 de sportivi din toate colțurile lumii vor participa la cele trei competiții din cadrul Transylvanian Grand Prix. Open-urile Standard și Latino sunt structurate pe categorii de vârstă, Juvenil/copii I 6-9 ani, juvenil/copii II 10-11 ani, juniori I, 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani, Adulti 19-34 ani, Senior I 35 – 44 ani și Senior II 44 – 55 ani. Competiția este arbitrată de oficiali din 20 de țări, 30 de arbitri internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români. Evenimentul are loc între 16 și 18 septembrie la Sala Transilvania. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 11 până la ora 20:30, sâmbătă de la 9 la 23:30 și duminică de la 9 la 22. Galele finale ale competiției vor avea loc sâmbătă și duminică. În cea de-a doua zi a competiției au loc semifinalele și finalele standard pe categoriile de vârstă la secțiunea standard și Campionatul European de showdance latino în timp ce ultima zi este rezervată fazelor finale ale competiției latino. Premiile totale oferite concurenților depășesc 25.000 de euro.

Bilete între 20 și 70 de lei
Accesul publicului se va face pe bază de bilet. Biletele se pot achiziționa începând cu data de 22 august direct de pe site-ul www.transylvaniagrandprix.ro sau de la caseria Sălii Transilvania în timpul competiției. Până în data de 9 septembrie biletul pe zi costă între 20 și 30 de lei iar abonamentele pentru cele trei zile de eveniment costă 70 de lei.
Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans Brașov și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și sprijinit de Federația Română de Dans Sportiv, Federația Mondială de Dans Sportiv și Federația Mondială de Dans Sportiv – divizia de profesioniști.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns