fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Raluca Turcan: Peste 2.600 de elevi din Sibiu vor beneficia de o Masă la Școală

271

raluca turcanÎn Sibiu, peste 2.600 de elevi vor fi beneficiari ai acestui program. Toți elevii care învață la Colegiul Național Pedagogic ”Andrei Șaguna” din Sibiu, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Avrig și Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” din Săliște vor beneficia de o masă caldă sau un pachet cu alimente diversificate.

După 10 ani de funcționare defectuoasă, programul ”Cornul și Laptele” va fi înlocuit în 50 de școli cu programul Masă la Școală. De anul viitor, acest program va fi generalizat și funcțional la nivelul întregii țări. Programul pilot va fi aplicat în școli care au răspuns să se adapteze rapid cerințelor de a servi o masă în școală. Alimentația sănătoasă în școală este un instrument eficient de combatere a abandonului școlar și de incluziune socială. În plus, elevii pot fi educați în spiritul unui regim de viața sănătos.
Pachetul alimentar va fi în limita valorică de 7 lei/zi și va putea fi modificat în funcţie de evoluţia preţurilor. Banii vor veni de la bugetul de stat dar şi primăriile pot contribui la suplimentarea sumei de bază.
În acest an de testare a programului, atât Guvernul, cât și autoritățile locale, au obligația să pregătească toate școlile pentru a oferi o masă sănătoasă elevilor din anul școlar viitor.
Din semestrul al doilea, școlile aflate în acest program vor fi prioritare pentru a oferi măsuri integrate prin programul Școală după Școală. Acestea sunt două proiecte inițiate și susținute de Partidul Național Liberal în ultimii ani. Sunt programe prioritare pentru PNL, cu suport legislativ, incluse și în Programul de Guvernare al partidului.
”România are nevoie ca de aer de măsuri concrete, integrate pentru combaterea abandonului școlar și creșterea rezultatelor elevilor, iar programul ”Școală după Școală” este o soluție susținută de toti specialiștii din domeniu. La începutul anului şcolar 2014-2015 erau 700.000 de copii în afara școlii. Acești copii au nevoie de o reacție fermă și promptă a statului. Nu pot fi lăsați exclusiv în grija familiilor sau a școlilor. Propunerea legislativă susținută de PNL prevede emiterea unor tichete valorice de 200 de lei pentru copiii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul „şcoală după şcoală”. Acest proiect poate fi extins și pentru învățământul gimnazial”, spune Raluca Turcan, președinte al PNL Sibiu.
Autoritățile locale au la dispoziție un an de zile pentru a pregăti școlile pentru aceste programe de interes național.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...