dariana 2

dariana-2Peste 2000 de sportivi din toate colțurile lumii sosesc la finalul acestei săptămâni pentru cea mai importantă competiție de dans sportiv din România, Transylvanian Grand Prix. World Open-ul de dans sportiv este structurat pe două categorii, standard și latino iar în cadrul acestui eveniment va avea loc și Campionatul European de dans sportiv destinat sportivilor profesioniști.

România și Sibiul vor fi foarte bine reprezentați la World Open-ul de dans sportiv, mulți dansatori români având șanse reale la podium la categoriile lor. Daniel Rasa și Dariana Cerciu sunt campioni naționali en-titre la clasa C – peste 19 ani – standard și sportivii sibieni cu cele mai mari șanse la un loc fruntaș la World Open-ul de la SIbiu. Paul Elida și Bianca Albu ocupă și ei o poziție de frunte la nivel național fiind actualii vicecampioni la clasa D – 14-15 ani. Cristian Walter și Naomi Popescu ocupă locul 6 la nivel național la categoria 6-9 ani și fac parte din lotul național de dans sportiv latino. Toate cele trei perechi sunt legitimate la Fantasy Dance Club Sibiu. În total, clubul sibian trimite în competiție 25 de perechi, cu vârste între 6 și 35 de ani, toate cu șanse la medalii. dariana-cerciu-daniel-rasaRomânia va fi reprezentată la World Open-ul Standard de cuplul Pasquale Sirica și Dora Kilin, care ocupă în acest moment locul al treilea în clasamentul național la categoria standard însă, practic, sunt campioni naționali și vor reprezenta România la toate competițiile de profil după ce ocupanții primului loc au făcut pasul spre profesionism iar cei de pe locul secund au fost excluși din competiții. Șanse la o clasare fruntașă are și dublul Rareș Cojoc – Andreea Matei, de asemenea, la categoria standard. Rareș Cojoc are peste 10 titluri de campion național însă a luat o pauză puțin mai lungă de un an, Transylvanian Grand Prix fiind primul concurs major la care participă în ultima perioadă. La categoria latino au șanse mari la victorie cuplul Paul Moldovan – Cristina Tătar, actuali vicecampioni naționali la această categorie. Cei doi au și trei titluri mondiale, la tineret și U21 și au numeroase participări la competiții internaționale în întreaga lume. Tot la categoria latino va performa și cuplul Alexandru Miculescu – Andra Păcurar, campioni mondiali en-titre la categoria U21.
La finalul Transylvanian Grand Prix, România ar putea avea campioni europeni la categoria profesioniști. Andrei Mangra și Duicu Elena, campioni naționali la profesioniști latino, vor reprezenta țara noastră la Campionatul European ce va avea loc sâmbătă, în cea de-a doua zi a evenimentului. Cuplul român este considerat de specialiști marele favorit la titlul european ce este pus în joc.dariana-cerciu
Tranyslvanian Grand Prix are loc între 16 și 18 septembrie la Sala Transilvania. Concursurile vor începe în fiecare zi de la ora 11 până la ora 20:30, sâmbătă de la 9 la 23:30 și duminică de la 9 la 22. Galele finale ale competiției vor avea loc sâmbătă și duminică. În cea de-a doua zi a competiției au loc semifinalele și finalele standard pe categoriile de vârstă la secțiunea standard și Campionatul European de showdance latino în timp ce ultima zi este rezervată fazelor finale ale competiției latino. Premiile totale oferite concurenților depășesc 25.000 de euro.
Accesul publicului se va face pe bază de bilet. Biletele se pot achiziționa începând cu data de 22 august direct de pe site-ul www.transylvaniagrandprix.ro sau de la caseria Sălii Transilvania în timpul competiției. Până în data de 9 septembrie biletul pe zi costă între 20 și 30 de lei iar abonamentele pentru cele trei zile de eveniment costă 70 de lei.
Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans Brașov și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și sprijinit de Federația Română de Dans Sportiv, Federația Mondială de Dans Sportiv și Federația Mondială de Dans Sportiv – divizia de profesioniști.

Comentariul meu

Lasă un răspuns