FOTO – Ambasada Thailandei a donat cărți Centrului Cultural Thailandez din oraș. A organizat și Festivalul bucătăriei thailandeze la Sibiu

0 282

bondrea-si-cimpeanSingurul Centru Cultural Thailandez din Romania, înființat la Biblioteca Centrală Universitară a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a primit o donație de carte din partea Ambasadei Regatului Thailanda în România, cu această ocazie fiind organizat, de asemenea, și un Festival al bucătăriei thailandeze.

Aflat timp de două zile într-o vizită în cadrul ULBS, ambasadorul Regatului Thailanda, E.S. Komgrit VARAKAMIN a oferit câteva zeci de cărți, CD-uri cu muzică tradițională thailandeză și materiale informative despre istoria, tradițiile, turismul și bucătăria Thailandei. ”Colaborarea Ambasadei cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a început încă din anul 2000 și s-a dezvoltat în permanență. Astăzi am făcut un alt progres semnificativ în cooperarea noastră, prin faptul că Ministerul Afacerilor Externe al Thailandei a autorizat Ambasada Regatului Thailanda la București pentru a face o donație Centrului Cultural Thailandez din cadrul ULBS. Este o dorință a noastră de a menține relevanța Thailandei ca un partener important și strategic al României, în toate domeniile”, a declarat E.S. Komgrit VARAKAMIN, Ambasadorul Regatului Thailanda, în România. În prezent, Centru Cultural Thailandez din cadrul ULBS numără peste 150 de exponate, cărți, broșuri, hărți, ghiduri ale destinațiilor de lux și exotice ale Thailandei, dar și numeroase obiecte tradiționale.
Colaborarea dintre Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Thailanda se va dezvolta și în ceea ce privește domeniul academic. ”Această doație reprezintă o oportunitate pentru studenții români și străini din cadrul ULBS de a aprofunda istoria Thailandei. De asemenea, ne dorim ca prin intermediul programului Erasmus+ să avem cât mai mulți studenți thailandezi care să studieze în cadrul universității noastre, dar și studenți români care să aibă posibilitatea unui schimb de experiență în Thailanda”, a delcrat rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea. Prin intermediul Departamentului de Relații Internaționale, ULBS a dezvoltat parteneriate cu trei mari universități thailandeze: Chulalongkorn University din Bangkok, Prince of Songkla University din Hat Yai și Asian Institute of Technology din Pathumthani.daniela-campean

Seara Thai Fest
Donația făcută Centrului Cultural Thailandez a fost urmată seara dedicată bucătăriei thailandeze. ”Thai Fest” s-a desfășurat la Cantina Studențească a ULBS iar printre invitați s-au numărat cadre universitare, oficialități locale și reprezentanți ai mediului de afaceri. Cu toții au degustat preparate tradiționale thailandeze, pregătite de bucătarii Ambasadei Regatului Thailanda.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.