VIDEO – Ambasadorul Marii Britanii la plimbare cu drezina pe Valea Hârtibaciului. A avut și un ”off”..

0 263

ambasador-marea-britaniePaul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România, a profitat de vizita la Sibiu și a mers cu tot cu familie să se plimbe cu drezina pe Valea Hârtibaciului. Ambasadorul a dat și câteva sfaturi statului român la finele plimbării.

Ambasadorul britanic în România ne dă lecţii de turism. Le spune, de exemplu, autorităților din Sibiu că greșesc nepromovând mocănițele. Diplomatul şi familia sa au făcut o plimbare cu drezina pe calea ferată cu linie îngustă de pe Valea Hârtibaciului, anunta Digi24.ro. Îmbrăcat lejer şi aşezat în primul rând al drezinei, diplomatul a savurat fiecare moment al călătoriei. A avut însă şi un regret. Doar 20% din linia ferată e funcţională. Vizita ambasadorului Marii Britanii nu este întâmplătoare. Voluntarii englezi au pus umărul la refacerea traseului Mocăniței din județul Sibiu, încă de acum 6 ani.
Voluntarii din Sibiu spun că nu ar fi reușit să refacă kilometri întregi de cale ferată, fără ajutorul colegilor englezi.
”Voluntarii britanici și-au restaurat căile lor ferate, mocănițele lor. Fără ei, n-am fi știut astăzi să schimbăm traverse sau să aliniem geometria liniei, ei ne-au învățat toate.”, spune Mihai Blotor, Asociația prietenii Mocăniței.
Ambasadorul Marii Britanii apreciază efortul lor și speră ca și autoritățile din România să își schimbe atitutdinea, mai ales că spune că o astfel de experienţă nu e de ratat.
”E prima dată în viața mea și a fost o experiență foarte bună. Linia Ffestiniog din Marea Britanie, linia Blue Bell, care folosesc vechi linii de cale ferată, au devenit puncte de atracție turistică.”, a spus Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România. Voluntarii români și englezi vor lucra săptămâna aceasta zi de zi la calea ferată de pe Valea Hârtibaciului. Pentru două zile, în acest sfârșit de săptămână, drezina va reporni, din gara veche din Cornățel şi va merge până la Hosman.

Foto: Facebook – Saruk, video: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...