Cincisprezece proxeneți reținuți de DIICOT. Racolau minore și de la Sibiu

0 442

diicotDIICOT a anunțat că a reținut vineri 15 persoaner suspectate de prostituție. Printre acuzații se numără și cea de racolare a unor minore din Sibiu pe care le obligau să se prostitueze.

Procurorii DIICOT au reţinut 15 persoane suspectate că au racolat tinere, unele minore, din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj Napoca iar ulterior le-a obligat să se prostitueze, aceştia având roluri bine stabilite în cadrul reţelei, anunta mediafax.ro. Acuzaţiile procurorilor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, trafic de substanţe psihoactive şi proxenetism, toate în formă continuată. Acţiunea anchetatorilor s-a desfăşurat pe parcusul a două zile, infracţiunile menţionate fiind săvârşite din decembrie 2015 până în prezent.
Fetele, unele minore, erau constrânse fizic şi psihic, „prin utilizarea de violenţe fizice şi verbale şi profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor (generată de factori ca vârsta fragedă, de lipsa experienţei de viaţă, de situaţia materială precară, existenţa unor copii minori în întreţinere, de lipsa de educaţie şi instruire, de lipsa ocrotirii părinteşti ori de dependenţa de substanţe interzise), exercitând asupra acestora o supraveghere permanentă şi o menţinere în stare de dependenţă prin administrarea de substanţe cu efecte psihoactive, achiziţionate de la inculpatul Bănuţ Florin Ioan zis ”Bătrânu”, obţinând foloase patrimoniale importante din constrângerea victimelor la practicarea prostituţiei”, explică procurorii într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, Viorel-Ionuţ Vîlcu era liderul grupul, „rolul acestuia constând în exercitarea de acte de violenţă asupra persoanelor exploatate sexual şi de procurare a substanţelor psihoactive pe care le-a oferit spre consum persoanelor exploatate sexual”, acesta manifestând un comportament violent şi la adresa unora dintre cei care făceau parte din reţea.
„Inculpata Neacşu Mădălina – Analisa, sub coordonarea inculpatului Vîlcu Viorel – Ionuţ, a recrutat şi transportat persoanele de sex feminin exploatate sexual, minore şi majore, a postat anunţuri pe site-urile de socializare şi a închiriat apartamentele folosite la practicarea prostituţiei unde au fost adăpostite persoanele exploatate sexual. De asemenea, inculpata obţinut sume de bani din practicarea prostituţiei”, arată DIICOT. Cei doi aveau şi un „consilier”, Gheorghe Tudor, zis unchiul Gheorghe, acesta fiind folosit ca element de presiune asupra persoanelor exploatate sexual, spun anchetatorii. Un alt suspect, Marian Opriş, avea rolul de a crea relaţii cu persoane capabile de a racola tinere, alţi doi bărbaţi fiind cei care le abordau pe fete. ”Gheorghiţă Mihai avea rolul de a aborda persoanele de sex feminin dispuse să practice prostituţia, iar Pastramă Mihai – Gabriel avea rolul de lover boy. După ce intrau în anturajul inculpaţilor Pastramă Mihai – Gabriel şi Gheorghiţă Mihai, persoanelor de sex feminin, indiferent că erau minore sau majore, li se oferea perspectiva câştigării unor sume importante de bani din practicarea prostituţiei în măsura în care această activitate era realizată sub coordonarea inculpatului Vîlcu Viorel – Ionuţ”, se arată în comunicatul de presă. Alţi suspecţi se ocupau de supravegherea fetelor şi de recurtare, unul dintre ei racolând-şi concubina pentru a obţine bani în vederea achiziţionării de droguri, susţin procurorii. Aceştia dau şi exemplul unei mame care, în schimbul banilor, a acceptat ca fiica ei minoră să se prostitueze. Foto: arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.