Ora de Sibiu
Știri in direct

Rechizite pentru toţi copiii din judeţ prin programul naţional „Fiecare Copil în Grădiniţă”

324

daniela-cimpeanConsiliul Judeţean Sibiu asigură  bonuri valorice pentru rechizite în valoare de 120.000 lei pentru grădiniţele şi şcolilele din judeţ, care şcolarizează copii în cadrul programului naţional „Fiecare Copil în Grădiniţă”.

Consiliul Judeţean Sibiu a organizat astăzi evenimentul „Rechizite pentru fiecare copil în grădiniţă”, menit să comunice autorităţilor locale şi unităţilor de învăţământ din judeţ o reuşită de excepţie în parteneriatul public – privat în sprijininul implementării Legii nr. 248/2015 „Fiecare copil în grădiniţă”. Consiliul Judeţean Sibiu, cu ajutorul organizaţiilor neguvernamentale, s-a preocupat în ultimele luni de identificarea unor soluţii pentru susţinerea cu rechizite a tuturor grădiniţelor şi şcolilor din judeţ care reuşesc să atragă şi să şcolarizeze copii cu situaţii dificile în familie, eligibili să beneficieze de tichetele sociale cu condiţia frecventării regulate a cursurilor, conform legii mai sus menţionate. Dacă în anul şcolar 2015/2016 au fost în jur de 800 de copii înscrişi în cadrul acestui program la nivelul judeţului Sibiu, estimările primăriilor pentru anul acesta depăşesc un total de 1300 de elevi. Pentru a face şcoala atractivă pentru cât mai mulţi copii ai căror părinţi nu au fost ei înşişi şcolarizaţi sau nu îşi permit cheltuieli legate de mersul la şcoală, este important ca educatorii şi dascălii să fie încurjaţi să deruleze activităţi de calitate.
“La început de an şcolar, ne bucurăm să vă putem da vestea excelentă că doi sponsori se vor implica în acoperirea necesarului de rechizite pentru judeţul Sibiu: Kaufland Romania va asigura bonuri valorice în valoare totală de 60.000 de lei prin care educatorii şi învăţătorii vor putea achiziţiona rechizitele de care au nevoie pentru aceşti copii în prima jumătate a anului şcolar 2016/2017, iar Fundaţia KeepGiving, cu sprijinul Companiei KeepCalling, va susţine cu o finanţare egală necesarul de rechizite pentru a doua parte” a anunţat în cadrul evenimentului preşedinta Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean. Bonurile valorice au fost predate către Consiliul Judeţean care, în perioada următoare, se va îngriji de distribuirea lor către unităţile de învăţământ din judeţ care au copii eligibili conform legii 248/2015.
Implicarea autorităţilor locale în susţinerea implementării legii este esenţială pentru că numai prin educaţie putem rupe cercul vicios al sărăciei şi dependenţei de ajutor bănesc de la stat. Mesajele celor doi sponsori în cadrul evenimentului au subliniat că e important să vedem atragerea copiilor spre educaţie ca pe o investiţie în bunăstarea comunităţilor locale. E interesul nostru al tuturor ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...