frunza apostol tenis sibiu open

frunza-apostol-tenis-sibiu-openPrima zi a celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open, a debutat sub semnul ploii. Codul galben de averse a dat bătăi de cap serioase echipei însărcinate cu programarea partidelor.

Turneul de calificări urma să își stabilească cei patru câștigători și, în același timp, debutau partidele de pe tablourile principale de simplu și de dublu. Programate inițial la ora 10, partidele au început în jurul orei 13, pe patru terenuri simultan.
Faza finală a turneului de calificări urma să trimită pe tabloul principal de simplu patru jucători. Favoritul 1 în calificări, australianul Chris O`Connell, a jucat ultima partidă împotriva ucrainianului Filip Kekercheni și a trecut mai departe în 2 seturi, 6/3, 6/4. Un meci destul de ușor a avut și germanul Jonas Luetjen, care l-a întâlnit în decisiv pe Petru Luncanu, surpriza de pe tabloul principal de anul trecut. Petru a pierdut primul set la zero iar în setul decisiv a luat doar patru game-uri. Andreas Mies a trecut și el în două seturi pe tabloul principal, 6/1, 6/4 împotriva sârbului Ilija Vucic. Cel mai spectaculos meci din ultima fază a turneului de calificări i-a adus față în față pe experimentatul Peter Torebko și pe tânărul Lenny Hampel. După obișnuitele tatonări din primul set, Torebko s-a desprins și a făcut 6/4. Hampel a revenit și a luat setul secund cu 6/2. În decisiv, Hampel a făcut break la 5/5 și a servit pentru meci însă a avut nevoie de aproape 15 minute ca să închidă partida în fața unui Torebko care nu se dădea bătut. O Connell, Hampel, Mies și Luetjen avansează astfel pe tabloul principal, ultimul dintre ei urmând să dea piept chiar astăzi cu favoritul local, Victor Cornea.
Pe tabloul principal de simplu s-au disputat ieri patru partide. Favoritul 4, italianul Federico Gaio, l-a eliminat în două seturi, 6/4, 6/2 pe bulgarul Dimitar Kuzmanov. Tim Puetz l-a scos tot în două seturi pe italianul Gianluca Mager iar cehul Vaclav Safranek l-a învins la tie-break pe Danilo Petrovic. Cel mai disputat meci al primei faze a competiției i-a adus față în față pe cehul Zdenek Kolar și pe francezul Tristan Lamasine. Acesta din urmă și-a adjudecat primul set la 4 însă a avut o cădere serioasă în setul secund, adjudecat de ceh cu un neverosimil 6/1. Lamasine a revenit însă în decisiv cu 6/3 și va întâlni în următoarea fază câștigătorul dintre Melzer și O Connell.ungur-mektic-sibiu-open

Surpriza zilei la dublu
Cea mai mare surpriză a primei zile s-a produs în turneul de dublu. Posesori ai unui wild-card, dublul român Frunză/Apostol a eliminat echipa cehă formată din Roman Jebavy și Jan Satral. Românii au câștigat primul set cu 7/6, l-au pierdut pe cel secund cu 6/7 dar s-au impus în supertiebreak cu 11-9. Din păcate, Adrian Ungur și Nikola Mektic s-au oprit în prima fază a turneului de dublu, învinși de favoriții 2 Riccardo Ghedin / Alessandro Motti cu 6/2, 6/2.
Favoritul 2 al turneului de la Sibiu dă startul celei de-a doua zi de concurs. Gerald Melzer va juca astăzi, de la ora 10, pe terenul central, împotriva australianului O Connell iar următorul meci pe arena principală îi va aduce față în față pe principalul favorit, Robin Haase și pe francezul Axel Michon. Adrian Ungur va juca în cel de-al treilea meci al zilei pe central iar favoritul local, Victor Cornea, îi va urma. În total, a doua zi a tablourilor principale programează 16 partide ce se vor desfășura concomitent pe patru terenuri.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns