lacurile ocna sibiului

lacurile ocna sibiuluiAu fost finalizate lucrările pentru Contractul CL 4 – ,,Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din localitatea Ocna Sibiului” din cadrul Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin programul Operațional Sectorial Mediu (2007-2013), moment marcat prin semnarea Certificatului de recepţie a lucrărilor.
Lucrările au fost executate de către SC Universal Business S.A. şi au presupus reabilitarea a peste 10,5 km conducte de alimentare cu apă, extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile cu 4,8 km, a reţelei de canalizare cu 14,7 km, construirea a 4 noi staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare a apelor uzate în lungime de 0,84 km.
Au fost reabilitate 970 branşamente de apă, iar în cadrul extinderii reţelelor de apă şi canalizare au fost executate 190 noi branşamente de apă şi 1.360 racorduri de canalizare pentru noii consumatori.
Valoarea contractului a fost de 16.906.999,72 lei cu o durată de implementare de 29 de luni.
Pentru Ocna Sibiului se află într-o fază avansată de construire o Stație de epurare performantă, estimată a fi finalizată în acest an, ce va prelua apa uzată prin noua rețea de canalizare, fapt ce va conduce la reducerea gradului de poluare a râului Visa și a lacurilor din  avalul localității.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns