streaza

streazaÎnalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, a primit zilele trecute cea mai înaltă distincție din partea Bisericii Ortodoxe din Bulgaria. Evenimentul a avut loc la Vidin.

Biserica Ortodoxă Bulgară, în semn de recunoștință pentru deschiderea colaborării cu Biserica Ortodoxă Română, dar și între Mitropolia Ardealului și Mitropolia Vidinului, a hotărât de comun acord să-l decoreze Mitropolitul Ardealului cu cea mai înaltă disctincție a Bisericii Ortodoxe Bulgare într-un ceremonial extraordinar la care au venit în semn de respect pentru toți mitropoliții Bulgariei, înalții reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Sârbe, precum și înalții reprezentanți ai Patriarhiei Ruse.
Decorarea a fost făcută la Centrul Cultural din Vidin, în prezența reprezentanților Guvernului bulgar, a membrilor corpului diplomatic din Balcani, precum și a reprezentanților cercurilor de afaceri din Bulgaria, alături de oficialități locale din Vidin de către Mitropolitul Domițian în prezența Patriarhului Bulgariei Neofit.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns