dans

dansPentru un weekend, întreaga suflare a dansului sportiv mondial a fost cu ochii pe Sibiu, pe sala Transilvania, pe Transylvanian Grand Prix, cel mai important eveniment de dans sportiv din România.

Competiția organizată de clubul Fantasy Dance din Sibiu și Academia de Dans Brașov a inclus un Campionat European, competiții World Open Standard și Latino precum și numeroase competiții Open Basic pe categorii de vârstă. Sala Transilvania a fost complet remodelată, într-un mod nemaivăzut de la deschidere până acum, cu fast și multă eleganță.
Campionatul European a fost în prim-planul întregului weekend, cu șase perechi profesioniste aliniate la start. Fiecare pereche și-a construit propriul ei „scenariu”, temele fiind extrem de variate. România pornea printre favoriți, cu echipa Andrei Mangra – Elena Duicu. Cei doi au interpretat diverse stiluri de dans într-o temă inspirată din musicalul Grease. Românii s-au clasat însă doar pe poziția secundă, fiind devansați de austriecii Vadim Garbuzov – Katrhin Menzinger. Cei doi au reușit să transpună în dans o adevărată poveste inspirată din actualitate și denumită „I am a refugee”. Costumele, coloana sonoră, dansul amețitor al celor doi au creat o lume complet aparte, mesajul fiind pe deplin apreciat de public, și după câte s-a văzut, și de arbitrii care au jurizat această competiție.
Principalii favoriți la World Open-ul 16-35 de ani, perechea germană Simone Segatori – Annette Sudol, și-a confirmat statutul și a dominat categoria Standard. Cei doi au fost urmați în clasamentul general de cuplul Evgeny Moshenin – Dana Spitsyna și de reprezentanții Germaniei Anton Skuratov – Alena Uehlin. România a reușit un loc șase la această categorie prin perechea Rareș Cojoc – Andreea Matei. Românii au dominat însă clasa latino la aceeași categorie, ocupând primele două locuri prin Paul Moldovan – Cristina Tătar și Alexandru Miculescu – Andra Păcurar.

Rezultate bune pentru sibieni
Clubul Fantasy Dance din Sibiu a avut rezultate impresionante la cea de-a doua ediție a Transylvanian Grand Prix. Reprezentat de 25 de echipe, clubul sibian a obținut locul I la Open Basic Standard prin perechea Daniel Rasa – Dariana Cerciu și locul I la Open Basic Latino prin perechea Robert Popa – Mureșian Maria. La aceeași categorie, sportivii Fantasy Dance au mai obținut un loc V și un loc VI. Clasări fruntașe au avut și cuplurile Marius Henegar și Antonia Avădanii – locul II la clasa D, 12-13 ani latino și Ștefan Coca și Diana Nartea – Locul II la clasa D 16-35 de ani latino. „Transylvanian Grand Prix a fost o reușită din toate punctele de vedere. Am primit felicitări pentru organizarea turneului atât din partea sportivilor cât și a oficialilor care au venit la Sibiu din toate colțurile lumii și care au văzut sute de concursuri organizate peste tot în lume. Ne dorim enorm să dezvoltăm în fiecare an acest eveniment, vrem ca Transylvanian Grand Prix să devină un reper la nivel mondial în dansul sportiv”, spun Șerban Rotaru și Daniela Apatiei, principalii organizatori ai acestui eveniment. Următoarea ediție a Transylvanian Grand Prix va avea loc în 15-17 septembrie 2017. Transylvanian Grand Prix este un eveniment organizat de Fantasy Dance Sibiu și Academia de Dans Brașov și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și sprijinit de Federația Română de Dans Sportiv, Federația Mondială de Dans Sportiv și Federația Mondială de Dans Sportiv – divizia de profesioniști.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu