hanzu foto

hanzu-fotoArticolul legat de tăierile ilegale de lemne din zona Sibiului, respectiv din pădurile aflate în subordinea Ocolului Silvic Săliște a strâns în câteva zile peste 4.300 de distribuiri în spațiul virtual. Dezvăluirile făcute de inginerul silvicultor Mihail Hanzu pentru documentarul făcut public de către Rise Project și intitulat ” Clear Cut Crimes”, au strâns peste 51.000 de vizualizări pe pagina noastră de Facebook.

În documentarul cu pricina apar dovezi incredibile și despre mafia lemnului din Mărginimea Sibiului. Inginerul silvicultor Mihail Hanzu (foto stânga) a povestit cu lux de amănunte cum a fost amenințat cu moartea pentru că nu a intrat în ”horă”. O înregistrare făcută publică în același documentar, arată cum primarul din Săliște, Horațiu Răcuciu (foto dreapta), face presiuni și îi cere lui Hanzu să își dea demisia pentru că ”nu mai merge așa”.
Vorbim mai exact de afacerile ilegale cu lemne, derulate sub ochii autorităților și cu ajutorul nemărginit al acestora, în Ocolul Silvic din Săliște.
VEZI ȘI: VIDEO Mafia lemnului din Sibiu – Inginer amenințat cu MOARTEA și şicanat de primarul din Sălişte. ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE!
Mihail Hazu, este doctor în silvicultură. Acesta a fost angajat al Ocolului Silvic din Săliște, unde verifica respectarea legii de către firmele de exploatare forestieră care furnizau materie primă unor companii ca Schweighofer. ”Dau diametrele mai mici. Le scriu în carnetele de inventariere mai mici decât sunt în realitate în pădure. Adică sunt tăieri partizi, în care 80 la sută din lemnul tăiat nu apare în acte”. Colegii săi dădeau mână liberă tăietorilor de lemne.

”Practic firmele care cumpără acele partize nu cumpără lemnul respectiv ci dreptul de a intrat în pădure. Odată ce au intrat acolo taie ce vor”, a mai povestit Mihail în documentar. Citește AICI tot articolul și vezi tot documentarul cu dezvăluirile făcute de Hanzu!

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns