Sibiul se pregătește să devină Regiune Gastronomică Europeană. Când se face anunțul oficial

0 251

Dosar candidatură Regiune GastronomicăJudețul Sibiu va fi primul din România care o să primească titulatura de Regiune Gastronomică Europeană. Acest lucru se va întâmpla în anul 2019, dar anunțul oficial se va face în 29 septembrie.

Sibiul este primul județ din România care are șanse să devină Regiune Gastronomică Europeană în 2019, decizia juriului internațional urmând să fie făcută publică în 29 septembrie, chiar în fosta Capitală Culturală Europeană din 2007, la Muzeul Național Brukenthal, a anunțat joi, consiliera președintelui Consiliului Județean (CJ), Camelia Proca, citată de agerpres.ro.  ”Niciun oraș din România nu a mai avut niciodată titlul. Titlul acesta s-a dat pentru prima oară în 2016 și este deținut în prezent de o regiune din Spania și una din Portugalia”, a precizat, pentru AGERPRES, Camelia Proca.
Juriul format din experți internaționali, selectați de Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Artă și Turism va anunța dacă Sibiul va fi sau nu Regiune Gastronomică Europeană peste trei ani. Specialiștii care se vor reuni pe 29 septembrie, la Sibiu, vor analiza candidatura Regiunii Sibiu (România) și a Regiunii Egeea de Sud (Grecia). Dacă va reuși să obțină și acest statut, Sibiul va atrage și mai mulți turiști, după performanța din 2007, aceea de a fi primul oraș românesc cu titlul de Capitală Culturală Europeană.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.