sibiu belsug

sibiu-belsugPrefectul Cristian Roman a participat joi, 29 septembrie, la evenimentul de prezentare a candidaturilor pentru Regiune Gastronomică Europeană 2019 a Regiunilor Sibiu şi Egeea de Sud, organizat la Casa Albastră.

Alături de alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, Prefectul Sibiului a pledat în faţa juriului format din reprezentanţi ai Institutului Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Artă şi Turism pentru desemnarea Sibiului Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019.

VEZI ȘI: Județul Sibiu desemnat Regiune Gastronomică Europeană în 2019. A fost făcut anunțul oficial
A construi o comunitate responsabilă, bazată pe o economie locală prosperă înseamnă perseverență pe termen lung și alegeri bine făcute. În anul 2007, Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, iar în 2019 vom putea să reluăm această experienţă, punând în lumină o altă caracteristică zonală. Consider că este esenţial să asigurăm o continuitate pentru promovarea produselor cu specific local, pentru că arta culinară va merge mână în mână cu dezvoltarea turismului, fapt care va aduce beneficii pentru toate ramurile economiei locale. Branduri specifice judeţului nostru precum telemeaua, pateul, pâinea sau salamul de Sibiu vor avea şansa să capete o şi mai mare notorietate prin conferirea titlului Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană. Cred că succesul proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană depinde de implicarea fiecăruia dintre noi – fie din postura de reprezentanţi ai administraţiei locale, fie ca producători sau fermieri ori pur şi simplu ca participanţi la evenimentele cu specific gastronomic ce vor fi organizate pentru promovarea artei culinare sibiene, a susţinut Cristian Roman în cadrul evenimentului.prefectul-roman
Candidatura judeţului Sibiu a fost susţinută de Eugen Iordănescu, Directorul General al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu şi Alin Chipăilă, Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu.
La final, juriul a anunţat că Regiunea Sibiu va fi în anul 2019 Regiune Gastronomică Europeană, alături de Regiunea Egeea de Sud (Grecia).
“Mă bucur că juriul a deliberat în favoarea Sibiului, dându-ne şansa să demonstrăm că regiunea noastră este strălucitoare nu doar din punct de vedere cultural, ci are şi un potenţial gastronomic de talie europeană!”, a declarat prefectul Cristian Roman după ce juriul a anunţat rezultatul.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns