Poziția Primăriei Municipiului Sibiu referitor la programul Școala după Școală

425

copii fericitiÎn urma îngrijorării exprimate public de părinți ai copiilor din ciclul primar care frecventează programul “Școală după Școală”, Primăria Municipiului Sibiu a decis să facă publică o informare despre acest lucru.

Iată poziția Primăriei Sibiu legat de acest subiect:
Programul Școală după Școală este reglementat prin Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și Ordinul Ministerului Educației, Tineretului și Sportului nr. 5349/2011. Conform acestor norme, unitatea de învățământ trebuie să depună spre aprobare, la Inspectoratul Școlar Județean,  programul Școală după Școală. Activitățile acestui program se vor desfășura în clădirea școlii, spațiul fiind pus la dispoziție cu gratuitate de municipalitate, așa cum prevede și legea. Precizăm că în spațiul școlii, programul Școală după Școală reglementat de legislația mai sus menționată, nu se poate desfășura în regim privat, prin închirierea spațiului de către asociațiile de părinți sau de către cadrul didactic în calitate de PFA.
Salarizarea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat se face de către unitățile de învățământ, în baza Ordonanței de Urgență nr. 57/2015, cu modificările și completările ulterioare. Precizăm însă că pentru respectarea legislației în vigoare, atât sursele de finanțare pentru acest program, cât și plata învățătorilor trebuie să fie evidențiate în bugetul unității de învățământ și nu în cel al asociațiilor de părinți sau în cel al cadrului didactic, constituit ca PFA. Concret, plata efectuată de părinți va intra în bugetul școlii, iar școala va face plata învățătorilor care desfășoară acest tip de activitate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi