elevi

eleviAstra Film Junior și-a extins platforma educațională de la promovarea experienței de vizionare a filmelor în săli de cinema, până la activități de film literacy după vizionare, prin pregătirea cadrelor didactice care să ghideze elevii în aceste activități și, nu în ultimul rând, prin ateliere dedicate inițierii elevilor în producția propriilor filme.

Marți, 4 octombrie 2016, de la ora 13:00, la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, miercuri, 5 octombrie, de la ora 10:00 la Liceul de Artă și joi, 6 octombrie 2016, ora 13:00, la Liceul Tehnologic Avram Iancu va fi proiectat filmul The Wolfpack (regia Crystal Moselle), o ocazie de a aduce filmul documentar și mai aproape de elevi.

Viața bate filmul…
Filmul redă povestea incredibilă a șase frați care au trăit 14 ani izolați de societate într-un apartament din Manhattan și a căror singură realitate este colecția de filme pe care o reproduc cu fidelitate între patru pereți. Proiecția filmului The Wolfpack este o oportunitate pentru elevi de a descoperi farmecul cinemaului de non-ficțiune care, în momentul de față, este vedetă incontestabilă a cinemaului mondial. Trofeele marilor festivaluri de film au fost obținute în ultimii ani de filme documentare și autorii acestora.

200 de ore de proiecții la AF Junior 2016
Proiecțiile din cele trei licee sibiene au loc în avanpremiera Festivalului Astra Film Junior care va avea loc între 17 și 21 octombrie 2016. Ediția din acest an vine cu o ofertă unică pentru copii și tineri, 23 de proiecții pe zi în 6 săli și aduce o serie de schimbări diversificând oferta de experiență de cinema pentru elevi. Programul cinema imersiv full-dome, o premieră absolută în România, prezintă filme 360 de grade pe un ecran în formă de cupolă, proiectat într-un spațiu special ce va fi amplasat în Piața Mare din Sibiu, trei dintre filmele din programul full-dome fiind selectate pentru AF Junior.
Școlile și liceele care doresc să participe la Festivalul Astra Film Junior 2016 pot face rezervări la numărul de telefon: 0770.584.720. Catalogul Astra Film Junior, care conține informații detaliate despre selecția de filme și programul ediției din 2016, poate fi ridicat de reprezentanții unităților școlare pe baza unei delagații de la ISJ Sibiu în perioada 3-10 octombrie, dar poate fi accesat și online: www.astrafilm.ro/catalog-1.aspx?year=2016.
”Viața noastră a tuturor, inclusiv a elevilor, este înconjurată de informații primite prin intermediul ecranelor, fie al televizoarelor, calculatoarelor sau chiar al telefoanelor mobile, însă experiența împărtășită cu prieteni și colegi, în fața unui mare ecran, rămâne în continuare un moment magic. Mulțumim directorilor și profesorilor care au făcut posibile aceste proiecții speciale care sunt un minunat preambul al celui mai așteptat festival dedicat copiilor și tinerilor din Sibiu, Astra Film Junior. Cu ediția din 2016 ne propunem să depășim pragul de 100.000 de spectatori înregistrați la Astra Film Junior din 2009”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns